Снимка: БулфотоПрез нощта с преминаването на бърз студен атмосферен фронт от запад

...
Снимка: БулфотоПрез нощта с преминаването на бърз студен атмосферен фронт от запад
Коментари Харесай

Внимание: Тази нощ над България ще стане страшно! Нахлува звяр, който носи със себе си валежи, гръмотевици и силен вятър

Снимка: Булфото

През нощта с прекосяването на бърз леден атмосферен фронт от запад на изток ще има валежи от дъжд, тук-там ще са интензивни, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. В края на нощта явленията в Западна България ще затихнат. Минималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, предава " Дарик ".

Във вторник облачността ще е  променлива , по-значителна над Източна България. Ще има  краткотрайни превалявания,  а тук-там основно в източните региони и  Рило-Родопската област  ще прегърми. Ще духа до сдържан, в Северна България и краткотрайно мощен западен вятър. Максималните  температури ще са сред 13 и 18 градуса.

Над  Черноморието  ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, по-интензивни в часовете преди обяд. На обособени места ще има и гръмотевична активност. Вечерта преваляванията в множеството места ще спрат и облачността ще стартира да се раздира. Сутринта южният вятър ще се ориентира от запад, ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над  планините  облачността ще е по-често забележителна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над към 2300 метра - от сняг. Главно в Родопите ще има условия за гръмотевични стихии. Ще духа сдържан западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9, на 2000 метра - към 3 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР